Як прати шкіряне взуття?

Як правильно прати шкіряне взуття?

Бажаєте дізнатися, як правильно прати шкіряне взуття? Відповідь буде простою – акуратно. Натуральна шкіра вимагає дбайливого поводження, тому у вашому арсеналі засобів для догляду за нею повинні бути тільки м'які губки, ганчірочки та щітки.

Стираючи шкіряні вироби, дотримуйтесь таких правил:

  1. Щоб видалити бруд, використовуйте суху щітку або губку, а якщо потрібне вологе чищення – злегка змочіть ганчірочку з м'якої тканини і протирайте забруднені ділянки, використовуючи її;

  2. Якщо потрібно позбавитися сольових або водних розлучень, використовуйте мильний або оцтовий розчин, або нашатирний спирт;

  3. Забезпечте умови для природного сушіння шкіряного взуття. Якщо є можливість, просто залиште її в теплій кімнаті на ніч.

Щоб прискорити процес сушіння, набийте пару м'яким папером (наприклад, серветками) або поставте всередину дерев'яні колодки - вони вбиратимуть вологу.

Як прати шкіряне взуття у пральній машині?

Якщо колись ви задумаєтеся про те, як прати шкіряне взуття в пральній машині, знайте – такий спосіб для нього не підходить.

Для виробів зі шкіри прямий контакт з водою може бути згубним (вони почнуть деформуватися), тому, щоб уникнути вологи, краще замінити прання в машинці ручним чищенням.

Коли плями та пил видалені, обов'язково обробляйте поверхню кремом для шкіряного взуття, а також спеціалізованими засобами для шкіри, такими як гель або рідка шкіра, якщо в цьому є потреба.

Як прати шкіряне взуття з хутром?

Як прати шкіряне взуття з хутром – питання, яке виникає у тих, хто носить теплі зимові чоботи чи черевики. Хутро забезпечує ногам тепло, але на ньому також можуть з'являтися плями.

Для чищення хутра потрібно використовувати спеціальні засоби, наприклад, миючі гелі або спреї, вибираючи з представлених на ринку ті, які не містять хімічних добавок. Якщо у складі вказані натуральні аромати, після прання взуття буде приємно пахнути.

Як прати шкіряне взуття всередині?

Внутрішня частина виробів зі шкіри також потребує чищення. Проводити її можна як у профілактичних цілях, так і для того, щоб позбутися неприємного запаху, який з'являється з різних причин (накопичується волога, устілка з неякісного матеріалу тощо).

Якщо внутрішні поверхні теж шкіряні, а пару ви носите постійно, достатньо раз на тиждень протирати взуття ганчірочкою, змоченою в розчині марганцю або нашатирного спирту (для пропорції 1:1). Також можна використовувати перекис водню.

Текстильні поверхні, що знаходяться на внутрішній частині виробів, чистять мильним розчином. Приділити увагу потрібно і устілці - випрати або почистити, а потім просушити (шкіряну - природним способом, а тканинну - на батареї або на сонці).

Як прати шкіряне взуття вручну?

Найпростіше відповісти на запитання, як прати шкіряне взуття вручну, оскільки це єдиний підходящий для неї спосіб чищення.

Послідовність дій має бути такою:

  1. Берете м'яку щітку і проходитеся по поверхні, щоб прибрати пил і залишки висохлого бруду;

  2. Протираєте взуття м'якою ганчірочкою, змоченою у теплій воді або нейтральному мильному розчині;

  3. Якщо є плями, виводьте їх доступними засобами;

  4. Даєте матеріалу просохнути.

На завершення наносите крем, кондиціонер для шкіри або бальзам для взуття, щоб забезпечити захист від вологи і не тільки.

Сушіння шкіряного взуття

Захист шкіряного взуття залежить не тільки від засобів, якими його обробляють, а й від правильності сушіння. Дотримуватися варто одного правила – сушити у природних умовах.

Заборонено ставити пару поряд із обігрівачем, гарячою батареєю або намагатися просушити феном. Достатньо просто залишити її на кілька годин (в ідеалі – на добу) у теплому приміщенні, а всередину можна вкласти папір, щоб він вбирав вологу.

Як зберігати?

Важливу роль грає і зберігання шкіряного взуття, що ви носите не завжди, а лише періодично.

Найкраще зберігати його в оригінальній коробці, де воно знаходилося в момент покупки. Вироби можна поділити між собою, обмотавши їх м'яким матеріалом.

Щоб взуття зберігало форму, покладіть всередину колодки або набийте газетним папером. Особливо це важливо для високих чобіт, а інакше в тих місцях, де з'являться заломи, відновлення шкіри буде неможливим.

Де купити шкіряне взуття?

Замовити туфлі або черевики з натуральної шкіри ви можете на сайті компанії Respect, яка постачає українцям якісне та стильне взуття з 2003 року.

А якщо до взуття потрібний жіночий одяг, вибирайте в каталозі куртки, жилети, светри, футболки та костюми.

При оплаті замовлення карткою на сайті отримайте знижку 5% від вартості товару.

Доставка здійснюється Новою поштою.

 
top